Persbericht: Bouwpunt Van der Gucht uit Temse wordt 13e locatie van BMB Bouwmaterialen

Lokale bouwspecialist wordt overgenomen door internationale distributeur van bouwmaterialen BME Group en heet voortaan BMB Bouwmaterialen Temse

Temse, 16 november 2022 – Vanaf vandaag kopen vakmannen hun bouwmateriaal niet langer aan bij Bouwpunt Van der Gucht, wél bij BMB Bouwmaterialen Temse. Bijna 75 jaar is Bouwpunt Van der Gucht een toonaangevende distributeur van bouwmaterialen, centraal gelegen in het Waasland. Het familiebedrijf, inclusief 40 werknemers, werd overgenomen door de internationale BME Group, één van Europa’s meest performante bedrijven in distributie van bouwmaterialen. “Met de druk van stijgende materiaalprijzen en een groeiend tekort aan werkkrachten, is de overname een logische stap richting professionalisering, een hogere efficiëntie en een betere klantenservice”, vertelt Christophe Van der Gucht, mede-zaakvoerder van Bouwpunt Van der Gucht. Voor de klanten, de leveranciers én het personeel verandert er  niets en blijven alle bestaande activiteiten doorlopen. Voor BMB Bouwmaterialen, de Belgische tak van de BME Group, is de overname een manier om haar netwerk te verdichten en haar aanwezigheid in Vlaanderen te versterken.

We zijn zeer verheugd met deze overname”, zegt Jef Huet, directeur van BMB bouwmaterialen. “Van der Gucht is een heel mooi familiebedrijf met een zeer trouwe klantenkring en een sterk en ervaren team van 40 medewerkers. Het is een multi-specialist onder één dak. Naast de klassieke ruwbouwmaterialen zijn ze ook toonaangevend op vlak van dak, pleister, hout, tegels en geventileerde gevel met inbegrip van een maatwerkatelier. Naast de centrale geografische ligging is het in die zin een perfecte aanvulling voor BMB Bouwmaterialen.”

Ook bij Van der Gucht weerklinkt optimisme over de overname en toekomstige nieuwe manier van werken:

“De bouwsector staat voor enorme uitdagingen”, steekt Christophe Van der Gucht, mede-zaakvoerder van Bouwpunt Van der Gucht van wal. “Ondermeer onder druk van de stijgende materiaalprijzen en het groeiend tekort aan werkkrachten is er een toenemende nood aan professionalisering, digitalisering en zelfs industrialisering. Dit moet finaal leiden tot een hogere efficiëntie en bij gevolg ook een beter klantenservice voor alle stakeholders, groot of klein.

“Om in deze nieuwe context een rol van betekenis te hebben en blijvend meerwaarde te bieden als handelaar naar al onze klanten, zijn we van mening dat we mee moeten evolueren,” zegt Kathy Van der Gucht, mede-zaakvoerder van Bouwpunt Van der Gucht. “Samen met mijn broer zijn we er van overtuigd dat we meer kansen hebben om te groeien met onze vestiging binnen een grote geïntegreerde internationale groep als BME, want alleen ga je soms sneller, maar samen kom je verder!”

Continuïteit in de huidige werking, integratietraject volgt

Klanten, leveranciers en personeel blijven verder werken zoals ze dat vandaag doen. BMB Bouwmaterialen Temse blijft een lokaal verankerde bouwpartner die, dankzij de overname, beroep kan doen op bijkomende expertise en betere aankoopcondities. Op die manier willen ze hun engagement om de beste service en het beste aanbod te hebben, verder waarmaken in de toekomst. De huidige overeenkomsten met de leveranciers blijven geldig. Het voltalige personeelsbestand wordt mee overgenomen en de arbeidsvoorwaarden blijven ongewijzigd. Ook in de managementstructuren en rapporteringslijnen zijn er voorlopig geen plannen om fundamentele veranderingen door te voeren: de zaakvoerders Kathy en Christophe Van der Gucht zullen de komende maanden samen met Jef Huet, managing director van BMB Bouwmaterialen, werken aan de volledige integratie (processen, ERP-systemen, look & feel, etc) van Bouwpunt Van der Gucht in BMB Bouwmaterialen. Na het integratietraject zullen ze binnen BMB Bouwmaterialen een nieuwe rol opnemen om de verdere groei en professionalisering vorm te geven.

BMB Bouwmaterialen in Vlaanderen: 13 locaties en 280 medewerkers

BME is een van Europa's toonaangevende bedrijven in de distributie van bouwmaterialen en is in België actief onder de merknamen ‘BMB Bouwmaterialen’ (algemene bouwmaterialen) en ‘STG’ (sanitair, verwarming en sanitair), voorheen bekend als "Sax, Lambrechts en Schrauwen". BMB Bouwmaterialen heeft haar hoofdkantoor in Antwerpen en beschikt over een sterk netwerk van twaalf locaties in de Vlaamse regio, waar ongeveer 240 medewerkers werkzaam zijn. Met de 13e locatie in Temse, groeit BMB Bouwmaterialen naar 280 medewerkers en versterkt het haar aanwezigheid in Vlaanderen.

Meer info over BMB Bouwmaterialen via https://bmb-bouwmaterialen.be. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

PB_BMB_VanderGucht_16112022.pdf

PDF - 217 Kb

Nele De Klerck

Account manager, Wavemakers PR

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over BMB Bouwmaterialen

BME is een van Europa's toonaangevende bedrijven in de distributie van bouwmaterialen en is in België actief onder de merknamen ‘BMB Bouwmaterialen’ (algemene bouwmaterialen) en ‘STG’ (sanitair, technische groothandel), voorheen bekend als "Sax, Lambrechts en Schrauwen". BMB Bouwmaterialen heeft haar hoofdkantoor in Antwerpen en beschikte reeds over een sterk netwerk van 12 locaties in de Vlaamse regio, waar ongeveer 280 medewerkers werkzaam waren. Met de 3 laatst bijgekomen locaties in Turnhout, Hasselt en Ravels groeit BMB Bouwmaterialen naar 15 locaties en 320 medewerkers en versterkt het haar aanwezigheid in Vlaanderen. Meer info over BMB Bouwmaterialen via https://bmb-bouwmaterialen.be